Onze paarden

Axel

Geke Dame

HarmJan

Humble

Jack

Jervana

Liefke Dame

Pomar

Tarita

Wuzanna

Onze pony`s

Bommel

Fabian

Finet

Gijsje

Hans

Houdini

Marie

Pepsi

Smarty

Spike

Spooky

Starlight

Wonder

Onze honden

Bailey

Cliff

Toby

In Memoriam

Gibsy

9 november 2017


Lieve mooie Gibsy..

Met pijn in ons hart moeten wij melden dat wij afscheid hebben moeten nemen van onze mooie lieve Gibsy. Ze werd in eens heel ziek (Koliek). Wij en de dierenarts hebben er alles aangedaan om haar beter te maken maar helaas mocht het niet zo zijn en hebben we haar in moeten laten slapen. Wij gaan je missen mooie lieve Gibsy. Dankje wel voor je mooie geschenk Mon Ami.

Lex

25 september 2017


Lieve trouwe brave stoere Lex..

Met groot verdriet moeten wij melden dat wij afscheid hebben moeten nemen van het liefste braafste en stoerste paard op de manege. Na een bezoek van Wolvega met een foto en een scopie van zijn hoofd troffen wij iets aan wat niet zo best was..Toch wel plotseling en zeker onverwacht hebben wij besloten afscheid te nemen van onze rots in de branding. Wat zullen wij hem missen en uiteraard ook de vrije teugel die zoveel plezier beleefde aan hem alle volwassenen die hij met geduld leerde paardrijden en onmisbaar in de carrousel... Lex bedankt ouwe reus.. bedankt voor je vriendschap.. bedankt voor alles... Rust zacht..

Joeri

7 juli 2017

vandaag is onze lieve Joeri ingeslapen...

Lieve Joeri je was 9 jaar dat je bij ons kwam en ruim vier jaar hebben van jou mogen genieten..Wat een fantastisch dier was je!! Een echte manege topper waar iedereen van hield. We gaan je gekwispel je vrolijke karakter en zelfs je Roelof alarm erg missen.

Geen lijden meer maar rust dat is wat je hebt verdiend!

Dag.. vriend!!

Met pensioen

Dankzij de St. Opvang oude manegepaarden en pony's in Friesland, is het voor Manege Waarland mogelijk geweest om 4 oude manegepaarden met pensioen te laten gaan. Na diverse acties werden er in december 2010 genoeg donateurs gevonden om zowel Paddy als Baltimore naar Friesland te laten vertrekken. In oktober 2011 werd er opnieuw actie gevoerd, dit keer voor Fellow. En afgelopen oktober mocht Halinda gaan genieten van een welverdiende oude dag Alle vier de paarden genieten volop van hun oude dag! Alle donateurs, hartelijk dank voor jullie hulp! Er zijn natuurlijk altijd meer donateurs nodig. Voor meer informatie kijk op www.pensioenpaard.nl.
Inmiddels zijn ook Jordan en James Bond aan het rijtje toegevoegd. Al 6 paarden van manege Waarland genieten dankzij de vele donateurs van een mooie oude dag.

Helaas hebben wij in november 2014 afscheid moeten nemen van Paddy, het paard waar het allemaal mee begonnen is. Na 4 jaar genoten te hebben van haar pensioen, bleek het helaas nodig om haar te laten inslapen. In december 2015 is Baltimore toch nog vrij plotseling overleden aan de gevolgen van koliek.

Onze paarden

Baltimore

Baltimore, heeft maar liefst 5 jaar van zijn pensioen kunnen genieten. Helaas is hij in december 2015 overleden aan de gevolgen van koliek.

Baltimore

Halinda

Halinda is het 4e manegepaard die sinds oktober 2012 heerlijk aan het genieten is van haar welverdiende oude dag. Een lieve merrie, altijd werklustig en overal voor in te zetten. Voor Halinda zijn helaas nog niet genoeg donateurs. Voor 2,50 per maand ben je al donateur en help je de stichting bij de opvang van deze paarden die het zo verdienen!

Halinda

Fellow

Fellow

Le Duc

Fellow

James Bond

James Bond, een ruin uit 1991. Geniet sinds 8 januari 2015 van zijn welverdiende pensioen in Friesland. James heeft jarenlang op manege waarland gestaan en was tot voor kort nog een van de koppaarden in de carrousel.

James Bond

Jordan

Jordan, een paard met karakter. Hij heeft heel wat streken uitgehaald. Zelfs hem wegbrengen naar Friesland ging niet zonder slag of stoot. Hij weigerde de trailer op te gaan! Uiteindelijk is het 12 juni toch gelukt. Met aangepast vervoer hebben wij hem toch naar zijn laatste plek kunnen brengen. Wij hopen dat hij nog lang zal genieten daar.

Jordan

Paddy

Helaas is Paddy op 11 november 2014 overleden. Gelukkig heeft zij bijna 4 jaar van haar pensioen mogen genieten. Daar zijn wij alle donateurs erg dankbaar voor.

Paddy