KNHS Young Leaders Program


Ligt jouw passie bij de paarden?


En zou je het liefst meer tijd op de manege doorbrengen? Wil jij leren over onderwerpen als stalmanagement, gezondheid & welzijn, grondwerk & longeren, activiteiten en evenementen organiseren, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer? En ben jij tussen de 8 en 21 jaar?

Dan is het Young Leaders Program (YLP) van de KNHS echt wat voor jou! Het YLP is een meerjarig opleidingsprogramma waarbij je van alles leert over de omgang en de verzorging van paarden.

Maar… dat is niet het enige!

Sterk in de maatschappij

Tijdens het YLP ontwikkel je ook essentiële vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te worden binnen onze maatschappij. Vaardigheden als verantwoordelijkheid en discipline. Samenwerken en doorzettingsvermogen. Moed en vastberadenheid. Leiderschap, het coachen van anderen en het spreken voor groepen. En leer je waarom communicatie zo belangrijk is om problemen op te lossen en een gezamenlijk doel te bereiken. Allemaal vaardigheden die jij later nodig hebt voor de baan van je dromen!

Groot succes in Zweden

Waar het YLP in Nederland nog in de kinderschoenen staat is het in andere landen al heel succesvol. Zo doorlopen in Zweden jaarlijks meer dan tienduizend kinderen het Young Leaders Program. Sinds de introductie van het programma in Zweden voelen de kinderen zich daar meer gehoord, serieus genomen en betrokken bij de maatschappij.

Het paard als leermeester voor leiderschap in het leven, dát is het Young Leaders Program.

Hoe ziet het programma eruit?

Het YLP bestaat uit vier leiderschapsniveau’ s, Helpen (ca 8 t/m 10 jaar), Uitvoeren (ca 10 t/m 14 jaar), Organiseren (ca 14 t/m 18 jaar) en Besturen (ca 18 t/m 21 jaar). Elke niveau is opgedeeld in tien badges.

In elke badge staat één onderwerp centraal en het programma van een badge duurt twee maanden. Na het behalen van je badge is het tijd om aan je ouders (en belangstellende) te presenteren wat je geleerd en gedaan hebt. Heb je alle badges van één niveau gehaald? Dan mag je doorstromen naar het volgende niveau.

Aan de slag!

José en Robin zijn beide gecertificeerd om deze geweldige opleiding te mogen geven en zijn al druk bezig met de voorbereidingen. We hebben er super veel zin in om samen met jullie aan de slag te gaan. 

Jij bent er toch ook bij?

Wanneer?
Elke zaterdag van 12.30 tot 14.00 (VOL)
Elke woensdag van 16.15  tot 17.45 (Nieuwe instroom mogelijk op 16 mei)

Kosten
Slechts 40 euro per twee maanden

Geef je op aan de bar, via Facebook of via de website.

youngleaders-8.jpg
Image
youngleaders-3.jpg
youngleaders-7.jpg