Even voorstellen

Hallo allemaal,

Wij zijn Marco, José, Robin en Kai Baars. Sinds 31 december 2009 zijn wij de trotse eigenaren van Manege Waarland. 

Wij stonden altijd al op de manege met ons paard Raspoetin, waar Robin en José samen op rijden.

In het dagelijks leven werkt Marco ook nog bij TATA Steel en daarnaast heeft hij het druk met allerlei klusje op de manege. Je kunt hem wel op de bok met Geke Dame en de ponykar aantreffen. Vaak met een wagen volgeladen met kinderen.

José werkte hiervoor als doktersassistente bij Reigersdaal, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en gaf zij EHBO cursussen voor volwassenen bij het Oranje Kruis. José is rij instructrice en commandant van twee carrouselteams van Manege Waarland en jurylid van het VCN (Verenigde Carrousel Nederland).

Robin is dol op paarden. Behalve dat zij Raspoetin rijdt, kun je haar ook veel op ons paard Elmone vinden. Robin heeft haar school afgerond en is ook geslaagd voor haar instructeurs diploma en geeft nu les op de manege en beleerd de jonge paarden die wij hier hebben om ze in de lessen en de carrousel te kunnen inzetten. Zij gaat de commandanten cursus volgen om ook de carrousel te kunnen commanderen Tevens is zij in het bezit van haar Koetsiersbewijs. Zij is ook actief in de wedstrijdsport met name de dressuur. Dit jaar start zij bij Annemarie van der Toorn de KNHS goedgekeurde  instructeurs opleiding paard en gedrag.

Kai heeft van de paarden niet zijn hobby gemaakt maar ’s avonds en in het weekend staat hij altijd voor ze klaar en zorgt dat er een lekker portie ruwvoer in de boxen komt. Hij gaat dit jaar met de Veva beginnen. Dit is een opleiding o.a. voor de landmacht.

paardrijden-bij-manege-waarland.jpg