Manege Waarland Kidssite!!!!

Deze site is speciaal voor de kids. Wij wensen jullie veel plezier op deze site met veel leuke weetjes, spelletjes en vraag maar raak rubriek. Ook is er een quiz waar je leuke prijzen bij kunt winnen.

Voor een Kinderfeestje scroll naar beneden of klik op de link voor de informatie.

Ruiter van de maand
Paard Pony van de maand
Quizvraag van de maand
Kinderfeestjes
Recepten
Paarden weetjes
Kleurplaat van de maand
Stal time Waarland
Vraag maar raak
Stal avonturen
Paarden versje
Even lachen
Raadsel
Pony kamp
Leuke leerzame filmpjes
Festiviteiten
Leuke links


managewaarland-kids
gifbestand-paard-6.gif

Ruiter van de Maand
Image

Ruiter van de maand maart 2018

Ruiter van de maand

Dewi Wit

Dewi rijdt al enige jaren bij ons op de manege. Als klein meisje kwam zij samen met haar zus Manon op paardrijles. Toen reedt ze vaak op Houdini maar inmiddels zijn er al wat jaren voorbij gegaan en is ze van Houdini afgegroeid. Gelukkig maakt het haar niet uit op wie ze dan rijdt want ze vindt echt alles leuk!! Zonder zadel op Bommel of Spooky dat is lachen of Spike of Starlight, Marie of Wonder maakt haar echt niet uit. Dewi is een echte paardenmeid en dat straalt er vanaf als je haar op haar pony ziet zitten. Met leuke activiteiten is ze er altijd bij want dat doet ze het liefst met paarden omgaan. Daarom Dewi ben jij deze maand de ruiter van de maand en mag je je manege Waarland pet en een zakje paardensnoepjes afhalen bij de bar!!

Paard/Pony van de Maand

Harm-Jan

Het paard van de maand is een hele mooie groot voskleurig paard. Een vos is een (rood) bruin paard met bruine manen. De kleur bruin kan van licht tot donker varieren. Vaak zijn de manen dezelfde kleur als de vacht zoals bij Fabian en Elmone en Harm natuurlijk. Als de manen wat lichter zijn als de vacht dan noemen ze het een "zweet"vos. Niet dat hij meer zweet... maar zo noemen ze dat. Een hele donkerbruin paard met bruine manen noemen ze een "koffie"vos. Dat is duidelijker waarom dat zo is. Een vos is vaak roodbruin net als een vosje dus daar komt de naam vandaan denk ik.. 
Harm-Jan is een tuigpaard. Hij heeft een hele beroemde vader namelijk Manno. Manno heeft heel veel kinderen en dat komt omdat hij zo goed was.. ja was want Manno leeft niet meer. Nu is zijn opa Renovo de vader van manno maar de vader van zijn moeder is ook Renovo??? dus de vader van zijn vader en de vader van zijn moeder is hetzelfde paard. Dat maakt zijn vader en moeder half broer en zus.. Gekke wereld he die paarden wereld..
Harm-Jan is geboren op 19 april 2012. Hij is dus 6 jaar. Hij is super lief en er zit geen kwaad in. Hij lijkt heel veel beweging te hebben en dat lijkt een beetje eng maar als je er eenmaal op zit is hij echt fantastisch!! Hij heeft een superlief karakter en kan echt heel leuk lopen. Robin gaat met hem springen en hij heeft zijn eerste winstpunten in de L1 al binnen.  Dit paard verdiend het om paard van de maand te zijn!! Hij houdt van aandacht, snoepjes, knuffels, een lekkere borstelbeurt kortom een superfijn en fantastisch dier!!


Stal avonturen

Het is bijna zover!! De Waarland Diva's gaan hun wedstrijd rijden op 3 juni in de Capelse maneg in Capelle a.d ijssel! de pony's van de manege zijn zich aan het voorbereiden op deze wedstrijd. Wat gingen we goed he?! bij de wedstrijd hier thuis! zei Boran. Ja echt zei Smarty maar ik was wel de beste.. al zeg ik het zelf... Ja ja zei Fabian jij probeert er altijd tussen uit te sprinten! Maud had haar handen vol aan jou ik zag het gerust wel hoor! zei Houdini! Ja nou ja...soms vergeet ik even dat we naast elkaar moeten blijven en denk  ik dat het een wedstrijdje is .. en dat wil ik natuurlijk winnen! Ja hoor dat vergeet je even .. dat geloven wij natuurlijk helemaal niet je moet gewoon netjes naast ons galoperen net als wij dat doen. Nou dat deed ik toch?? we zijn toch 2e geworden van de acht en in Assendelft 3e?? We hebben toen mooi alle paardenteams verslagen?? Ja het ging dit keer wel heel erg goed! Monique was ook heel erg blij met ons! zei Houdini en natuurlijk ook met de Diva's want die gingen goed met ons mee de goede kant op! Ik ben best wel een beetje zenuwachtig zei Solo. We gaan weer met de veewagen van Wilco helemaal naar capelle a.d. Ijssel.. en de Diva's zijn ook zo zenuwachtig.. Ja dat klopt zegt Marie maar we zijn met zijn allen en dan hoef je niet zenuwachtig te zijn. Wij doen dit al een paar jaar en je blijft gewoon bij ons en je doet wat je in de les geleerd hebt dan komt het allemaal goed. We krijgen weer mooie vlechtjes in onze manen en we zien er op ons best uit dus ..

DIVISIEWEDSTRIJD VOOR DE WAARLAND DIVA'S OP 3 JUNI!!!

SUCCES !!!!!
carrousel-website.gif
waarland-divas.jpg

Wist je datjes...

-De Waarland Diva's op  3 juni hun divisiewedstrijd hebben?

- Zij in Capelle a.d. Ijssel moeten starten??

-De Diva's in de Ere divisie zitten??

-Zij gaan strijden voor een plekje om te starten op het NK??

-Dat vorig jaar gelukt is??

-En dat naar meer smaakt??

-Zij een hele mooie proef hebben dit jaar??

-De paardengroepen op  10 juni in de eredivisie gaan strijden??

-wij ook  net als de pony's naar het NK willen??

-Dat de Youngleaders hun eerste badge hebben gehaald??

-Wij dit hebben afgesloten met een gezellig uitje??

-Na de mei vakantie wij verder gaan met de volgende badge??

-Dat wij voor het volgende uitje naar Texel gaan??

-De Nivo 2 ers dit weer gaan organiseren voor ons??

youngleaders-3.jpg

Quizvraag van de maand

Test hier je kennis over paarden en maak kans op een leuke prijs. Elke maand stellen we een nieuwe quizvraag en kun je opnieuw je antwoord opsturen. Om mee te doen vul je het contactformulier in op deze pagina met jouw naam en emailadres en natuurlijk het juiste antwoord. Ook maken we elke maand op deze pagina de winnaar bekent.

EERST DE UITSLAG VAN DE QUIZVRAAG VAN VORIGE MAAND!!! DE QUIZVRAAG IS GEWONNEN DOOR MARIT TWISKER. MARIT JE MAG JE ZAKJE PAARDENSNOEPJES OPHALEN AAN DE BAR
                            X.X.X.X.X

DE NIEUWE QUIZVRAGEN VOOR DE MAAND MEI!!!!

De antwoorden van de Quizvraag


1. Een paard is een :

A: onevenhoevig dier
B. evenhoevig dier

Een paard is een onevenhoevig dier. Het is een hele hoef. Herten en koeien zijn evenhoevige dieren . Het antwoord is dus A

2. Hoeveel handen heeft een paard??

A: 0
B: 1
C: 2
D: 3
E: 4

Heeft een paard handen?? Dit was natuurlijk een instinker want we bedoelen de voorhand middenhand en achterhand van het paard natuurlijk. Het goede antwoord is dus D 

3. Met welke hand groet je de jury?

A: rechts
B: links
C: je groet de jury niet

Natuurlijk groet je de jury wel!! En dat doe je met je rechter hand zonder zweepje in je hand!! het goede antwoord is A

4: Paarden zijn:

A: Herbivoren
B: Omnivoren
C: Carnivoren

Paarden zijn Herbivoreren. Planteneters. Herbs is het engelse woord voor kruiden dus dat kun je gebruiken als ezelsbruggetje. Paarden eten echt géén vlees dus het goede antwoord is AGeef op dezelfde manier antwoord als de vorige quiz. Ben benieuwd naar jullie antwoorden!!

Winnaar van de quizvraag!!!

Ben jij een echte paardenkenner? Doe de test!

paardentraktatie

Benodigdheden:

cupcakemix
vorm
oven
cellofaan
fondant in de kleuren die je zelf wilt
water en poedersuiker

Bak de cupcakes zoals op de verpakking
Laat ze afkoelen
leg op de broodplank wat cellofaan en leg de fondant erop.
Leg daar boven op weer cellofaan en rol de fondant met een deegroller uit
steek daar rondjes uit ter grootte van de cupcake en leg die erop. Je kunt hem vastplakken door een drupje water door een beetje poedersuiker te roeren tot een papje. Strijk het cupcakeje in en leg de fondant erop. Pak een andere kleur fondant en maak daar mooie hoefijzertjes van. Je kunt nog met chocolade hageltjes de nagelopeningen van het ijzer erin drukken of versieren met mooie roosjes of wat je leuk vindt!! super leuke traktatie!!

 

cupcakes-met-hoefijzers-2.jpg

Kinderfeestjes

Op Manege Waarland worden ook kinderfeestjes georganiseerd. Dit vindt plaats op de zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Hoe ziet zo een knalfuif eruit: We beginnen met limonade en een plak cake in een leuk versierde kantine. Daarna krijgen de kinderen allerlei weetjes over paarden te horen en volgt er een rondleiding door de manege. Daarbij natuurlijk leuke vragen over het grootste en kleinste paard van stal, welke rassen en wat eet het paard en nog veel meer.

Bij mooi weer gaan we met de huifkar door Waarland een mooie tocht maken. Bij minder mooi weer gaan we een beginnende voltige les doen op Spooky.

Hierna gaan we met zijn alle de pony`s poetsen en opzadelen. Tijdens het rijden worden de pony`s vast gehouden. Meestal doen we een vaardigheidsparcours waarbij de kinderen kennis maken met het sturen en het bewegen van de pony. Na het rijden zadelen we de pony`s af en eten we een patatje met een snack erbij.
De kleding voor de kids: training/joggingbroek/legging en kaplaarsjes of een laarsje met een klein vierkant hakje.

Let op: sportschoenen/sneakers zijn NIET toegestaan.

De kosten van deze leuke middag zijn: tot en met 8 kinderen €135,00 elk kind extra €17,50 per persoon.

Kinderfeestjes

Op Manege Waarland worden ook kinderfeestjes georganiseerd. Dit vindt plaats op de zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Hoe ziet zo een knalfuif eruit: We beginnen met limonade en een plak cake in een leuk versierde kantine. Daarna krijgen de kinderen allerlei weetjes over paarden te horen en volgt er een rondleiding door de manege. Daarbij natuurlijk leuke vragen over het grootste en kleinste paard van stal, welke rassen en wat eet het paard en nog veel meer.

Bij mooi weer gaan we met de huifkar door Waarland een mooie tocht maken. Bij minder mooi weer gaan we een beginnende voltige les doen op Spooky.

Hierna gaan we met zijn alle de pony`s poetsen en opzadelen. Tijdens het rijden worden de pony`s vast gehouden. Meestal doen we een vaardigheidsparcours waarbij de kinderen kennis maken met het sturen en het bewegen van de pony. Na het rijden zadelen we de pony`s af en eten we een patatje met een snack erbij.
De kleding voor de kids: training/joggingbroek/legging en kaplaarsjes of een laarsje met een klein vierkant hakje.

Let op: sportschoenen/sneakers zijn NIET toegestaan.

De kosten van deze leuke middag zijn: tot en met 8 kinderen €135,00 elk kind extra €17,50 per persoon.

paardencupcakes

 • oven 20 min. op 170 gr.
 • cupcakevorm en papieren vormpjes
 • ovenwant
 • lepel
 • grote kom
 • maatbeker
 • theelepel en dessertlepel
 • weegschaal
 • 150 gr. bloem
 • 100 gr. suiker
 • dessertlepel bakpoeder
 • 200 ml sojamelk
 • 2 eetlepels appelmoes
 • 100 gr. suiker
 • theelepel citroensap
 • 6 eetlepels zonnebloemolie
 • eetlepel vannille extract/aroma
 • statéprikker
 • VRAAG JE OUDERS OM HULP!! HETE OVEN!!!
 • Klik hier om te zien hoe je het maakt

Hoe maak je de paarden cupcakes?

Doe 200 ml soja melk in een kom.

Doe een scheutje citroensap erbij 

Doe 6 eetlepels zonnebloemolie erbij en even door roerren
2 eetlepels appelmoes toevoegen.
Eetlepel vanille extract erbij doen en even doorroeren
Doe er een dessertlepel bakpoeder bij voor het rijzen.
150 gr. bloem erdoor heen roeren
100 gram suiker erdoor roeren en dan is het ongeveer zo dik als vanillevla
pak 2 cupcake papieren vormpjes en zet deze in de vorm en schenk ongeveer 3 kwart vol
Zet ze 20 min in een voorverwarmde oven op 170 gr.
Na 20 min haal je ze uit de oven en prik je er een satéprikker in. Deze moet er droog uitkomen
laat de cupcakes afkoelen
versier de cupcakes met een plakje wortel of appel

Je kunt ze natuurlijk zelf ook op eten!!

Vinden ze het lekker??Maak een foto en stuur die op!!

paardentaart

 • springvorm
 • schaal
 • mes
 • lepel
 • bix
 • zemelen
 • sinaasappelsap
 • 2 appels
 • wortel
 • Poedersuiker
 • paardensnoepjes

Klik hier om te zien hoe je het maakt

Hoe maak je de paardentaart?

Doe een schep bixs in een schaal.

 

Giet daar sinaasappelsap op tot het net onder staat.
Laat dit mengsel een half uur weken.
Roer dit mengels door elkaar.
Het moet voelen als een stevige brij.
Te dik: meng er dan nog wat sinaasappelsap door. Te dun: meng er dan zelemen door..
Leg de helft van de brij op de bodem van de taartvorm en stamp hem aan.
Daarop een laagje geraspte wortels.
Sluit het af met een laag biksmengsel
Strooi wat poedersuiker over de bovenkant en zet je taart een paar uur in de koelkast.
Smullen maar!!!

Paarden weetjes

paarden zijn veganisten

paarden zijn veganisten dat betekent dat een paard niets zal eten wat van een ander dier afkomstig is. Dus geen boter, melk, kaas, vlees, ei enz. In het receptje van de cupcakes gebruiken we daarom ook zonnebloem olie en soja melk. Dat zijn plantaardige produkten en dat lusten ze wel!!


 

 Goed geheugen

Door een studie in 2010 is ontdekt dat paarden een goed geheugen hebben.
Als het paard vriendelijk wordt behandeld, zal het paard zeker het aardige individu niet vergeten.
Het paard zal zelfs de vriendelijkheid blijven herinneren zolang het paard leeft.
Behalve mensen kunnen paarden ook plaatsen herinneren.
De meeste paarden worden bang, wanneer ze naar een plek worden gebracht waar ze niet zo goede ervaringen hebben gehad.

 

flemend-paard.jpg
paarden85.gif

Kleurplaat

Image

Stal time Waarland

Vraag maar raak!!!

Jullie mogen van alles vragen over de manege, paarden enzovoorts.

Stuur de vraag op via de link en je krijgt antwoord van ons.
giphy.gif

Paarden versje

In de wildernis

Golvende staarten en vliegende manen
Brede neusgaten en ontspannend draven,
elke dag,

In hun monden geen bit of teugel
En onder hun voeten geen ijzerbeslag
Flanken zonder littekens van sporen of roeden,


Duizend paarden - wild en vrij
Als golven die rollen over de oceaan
En in overvloed tekeer kunnen gaan

                 ********


paarden zijn het licht in mijn leven,
alsof ze me een beetje hoop geven.

als ik bij paarden ben lijkt het net of ik me zelf pas echt ken.

bij paarden voel ik me tuis,
ik ben liever bij hen dan in huis.


bewegende-glitterplaatjes-1.gif

Even lachen....

 

 


 


 “Het is allemaal niet zo erg, hoor dokter. Ik ben zo sterk als een beer, ik werk als een paard en als ik zo moe ben als een hond, dan slaap en snurk ik als een os. Allen als ik ’s morgens naar het toilet moet, dan ……” 
“Ik weet al genoeg,” zegt de dokter. “Ik kan helaas niets voor u doen. U kunt beter naar de veearts gaan”.

Zegt het ene paard tegen het andere paard: Bah ik haat vliegen!! Zegt het andere paard  ja ik ga ook liever lopen!!

Mijn paard is zó slim dat hij mijn hele boekhouding bijhoudt.” 
“Dat is nog niks. Mijn paard kwam laatst woedend thuis omdat de caissière van de bioscoop hem geen kaartje wilde verkopen.” 
“Waarom niet?”  “Hij is nog geen achttien.”gifs-dieren-paarden-11252.gif.pagespeed.ce.dwm7m-oosu.gif
bewegende-glitterplaatjes-2.gif

Rebus

Wie weet de uitslag van deze rebus??

Stuur de uitslag door en je kunt een zakje paardensnoepjes winnen!!

vind de goede weg

Pony kamp

Wist je dat Manege Waarland ook een heel leuk ponykamp organiseerd ieder jaar in de zomervakantie. Wil je meer weten over het ponykamp klik dan hier of op de foto's
buitenrit1.jpg
pimpjepony.jpg

Leuke en leerzame filmpjes.

Spelletjesdag 24-10-2017