Manege Waarland Kidssite!!!!

Deze site is speciaal voor de kids. Wij wensen jullie veel plezier op deze site met veel leuke weetjes, spelletjes en vraag maar raak rubriek. Ook is er een quiz waar je leuke prijzen bij kunt winnen.

Voor een Kinderfeestje scroll naar beneden of klik op de link voor de informatie.

Ruiter van de maand
Paard Pony van de maand
Quizvraag van de maand
Kinderfeestjes
Recepten
Paarden weetjes
Kleurplaat van de maand
Stal time Waarland
Vraag maar raak
Stal avonturen
Paarden versje
Even lachen
Raadsel
Pony kamp
Leuke leerzame filmpjes
Festiviteiten
Leuke links


managewaarland-kids
bewegend-filmpje-voor-website.gif

Ruiter van de Maand
Image

Ruiter van de maand maart 2018

Mascha Wijdeness

 

Mascha staat bij ons met haar pony Spot on op stal. Spot on is een Tinker en Mascha is dol op haar!! Hij is behoorlijk eigenwijs en als Mascha naar links wilt wilt Spot naar rechts en als dat dan niet mag… nou dan moet je niet met Spot spotten want dan gaan haar billen even de lucht in!! Bijna iedere dag is Mascha natuurlijk op de manege te vinden en ze rijdt graag in de les bij Robin. Ook bij de Young Leaders is zij te vinden op zaterdag. Mascha is een echte dierenvriend en knuffelt en borstelt er op los. Altijd is ze bereid voor een ander te helpen en is heel vriendelijk en een beetje verlegen. Een heerlijke meid om op stal te hebben en te zien genieten van haar pony!! Daarom heeft zij deze maand de titel ruiter van de maand verdiend!! Mascha, je manege Waarland pet en een zakje paardensnoepjes liggen voor jou en Spot klaar!!

 

Paard/Pony van de Maand

Hans

Deze maand is het paard van de maand Hans. Het is een prachtige bonte pony en het is een ruin.Dat kun je natuurlijk wel een beetje aan de naam horen dat het een jongen is. In zijn paspoort staat bij kleur: "zwart Platenbont"  dat zijn eigenlijk witte vlekken die op het lichaam voorkomen. Dus de vraag is hij nu bruin met witte vlekken of wit met bruine vlekken?? is hiermee beantwoord. Hij is bruin met witte vlekken. Dit wordt ook wel de kleur Tobiano genoemd dus: Tobiano, ook wel bekend als platenbont, is een witpatroon bij paarden dat kan voorkomen op alle kleuren. Het paard wordt ermee geboren en het witpatroon blijft het gehele leven hetzelfde. 
Hans is geboren op 15 april 2009 en dat maakt hem negen jaar oud. Er is dus niet gelet bij het geven van een naam welke letter dat jaar aan de beurt was want dit jaar zijn alle H'tjes zijn 6 jaar oud. Dat hoeft ook niet maar meestal verzint de fokker wel een naam met de letter van dat jaar. Maar ja.. Hans is een hele mooie naam voor een hele mooie pony??? of een paard??? ja wat is het eigenlijk. Zal toch eens met de meetstok meten want ben best wel benieuwd naar de hoogte!! Zal erom spannen!! Hans is dòl op springen dat vind hij echt heeeel leuk!! Hij is super braaf misschien een beetje lomp af en toe maar wat een lieverd!! Hij mag voor het eerst mee met de carrouselwedstrijden en dat doet hij super!! Alleen die kleine voltes 10 meter in galop die moet hij nog een beetje oefenen maar dat komt zeker goed! Hans heeft door zijn lieve karakter en bijzondere kleur al heel veel fans op de manege! Hans je bent pas een jaartje bij ons maar we willen je niet missen!! Dus titel paard van de maand is voor jou!!


Stal avonturen

Het was zaterdagmiddag 24 maart. Het was druk op stal.. heel druk.. de carrouselgroepen hebben namelijk de volgende dag een carrouselwedstrijd en iedereen is er om de paarden en pony’s te wassen en te borstelen en te vlechten. Het is een heel werkje want alles moet er spik en span uitzien. De hoofstellen voor de carrousel moeten gepast worden en de zadels worden extra nagekeken en de uitstapdekens en halsters worden bij het juiste paard bij de box gelegd. Iedereen is al een beetje zenuwachtig zowel de ruiters als de paarden. Oh… oh… zeiden Hans en  Helien.. wat gaat er allemaal gebeuren en waarom is iedereen zo zenuwsachtig?? Ik wordt er ook een beetje zenuwachtig van.. is dat normaal???Ja hoor zei Columbo dat is heel normaal.. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen en dan zijn de mensen altijd een beetje .. nou ja … druk… ze zouden eigenlijk even een paar goeie bokken moeten geven en scheten moeten laten dat lucht op! Dat doen wij paarden ook altijd! Maar ja. .. dat doen ze niet dus moeten wij ze maar een beetje helpen. Ja dat klopt zei Axel.. wij hebben dit vaker gedaan en je neemt gewoon je ruiter mee en je laat ze gewoon stuiteren totdat de proef klaar is en dan is alles weer goed. Je loopt gewoon met ons mee zoals we dat ook in de trainingen doen het is alleen ergens anders.. Ergens anders??????? Maar ..hoe…. wat…ooo….. nu ben ik echt zenuwachtig…Niet doen.. zei Axel we gaan met zijn allen. We gaan de veewagen in en Wilco rijdt met zijn vrachtwagen naar Houten dan gaan we eraf en rijden de proef en dan brengt hij ons weer thuis. Dus.. we gaan met zijn allen? Zei Helien. Ja we gaan met zijn allen en wij weten de proef beter als die stuiterballen dus gewoon doen wat je altijd doet. Nou Axel wat je altijd doet.. in de training wil je nooit galoperen toch?? Ja.. in de training zoeken ze het maar uit maar op de wedstrijd doe ik het wel want dan moeten we toch een beetje goed voor de dag komen! Zo is dat zei Fabian! Alleen die malle pees beschermers ik kan daar niet aan wennen.. maar het is super leuk om te doen. Èn.. het is een oefenwedstrijd Hans en Helien want 8 april gaan we naar Assendelft met de veewagen en 22 april hebben we hier thuis nog een keer om te oefenen! Dan hebben de pony’s 3 juni de divisie wedstrijd en de paarden 10 juni!! Ja zei gijsje. ..dan gaan we kijken of we ons kunnen kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap!! Ja!! Precies.. dus alle stuiterballen stoppen met stuiteren en luister goed naar de stem van de commandant want wij weten het wel.. nu jullie nog!!!

Heel veel succes!!!! 

carrousel-website.gif
assendelft.jpg

Wist je datjes...

-het carrousel seizoen weer is begonnen?

-wij hier op de manege vier teams hebben?

-drie paarden teams en een pony team??

-wij dit overwegend met manegepaarden doen??

-wij supertrots zijn op onze brave paarden??

-wij trainen voor de divisie wedstrijden??

-op de diviviewedstrijden ons hopen te plaatsen voor het NK

-dat wij het Youngleaders Program op de manege hebben??

-wij al op de helft van de eerste badge zitten??

-het echt súperleuk is??

-de nivo 2 een uitje moet regelen voor iedereen van de Youngleaders??

-dat daar nogal wat bij komt kijken??

-dat je je kunt aanmelden voor over een maand??

-dat Maud Krijgsman op Smarty met haar 11 jaar al twee keer de F15 heeft gehaald??

relais-21.jpg

Quizvraag van de maand

Test hier je kennis over paarden en maak kans op een leuke prijs. Elke maand stellen we een nieuwe quizvraag en kun je opnieuw je antwoord opsturen. Om mee te doen vul je het contactformulier in op deze pagina met jouw naam en emailadres en natuurlijk het juiste antwoord. Ook maken we elke maand op deze pagina de winnaar bekent.

De quiz; stuur het juiste antwoord door bv 1-a, 2-s, 3-c enz veel succes!!

1. Welke van de onderstaande antwoorden is juist? welke soorten Koliek zijn er??

A. alleen gaskoliek
B. alleen zandkoliek
C. gaskoliek, zandkoliek en koliek door liggingsveranderingen door de darmen

2.Wat is mok?

A.vocht in het sprong gewricht
B.wondjes op het onderbeen en in de kootholte
C.breuk van het been

3. Welk gedeelte van de hoef zijn gevoelig??

A. de kroonrand
B. de hoefwand
C. de straal
D. de straal en de kroonrand

4. De eerste melk van een merrie heet "biest

A. ja
B. nee

Winnaar van de quizvraag!!!

De winnar van de quizvraag is deze keer Anniek Oppenhuis!! Anniek je mag je zakje paardensnoepjes afhalen bij de bar!! Gefeliciteerd!!

Ben jij een echte paardenkenner? Doe de test!

paardentraktatie

Benodigdheden:

cupcakemix
vorm
oven
cellofaan
fondant in de kleuren die je zelf wilt
water en poedersuiker

Bak de cupcakes zoals op de verpakking
Laat ze afkoelen
leg op de broodplank wat cellofaan en leg de fondant erop.
Leg daar boven op weer cellofaan en rol de fondant met een deegroller uit
steek daar rondjes uit ter grootte van de cupcake en leg die erop. Je kunt hem vastplakken door een drupje water door een beetje poedersuiker te roeren tot een papje. Strijk het cupcakeje in en leg de fondant erop. Pak een andere kleur fondant en maak daar mooie hoefijzertjes van. Je kunt nog met chocolade hageltjes de nagelopeningen van het ijzer erin drukken of versieren met mooie roosjes of wat je leuk vindt!! super leuke traktatie!!

 

cupcakes-met-hoefijzers-2.jpg

Kinderfeestjes

Op Manege Waarland worden ook kinderfeestjes georganiseerd. Dit vindt plaats op de zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Hoe ziet zo een knalfuif eruit: We beginnen met limonade en een plak cake in een leuk versierde kantine. Daarna krijgen de kinderen allerlei weetjes over paarden te horen en volgt er een rondleiding door de manege. Daarbij natuurlijk leuke vragen over het grootste en kleinste paard van stal, welke rassen en wat eet het paard en nog veel meer.

Bij mooi weer gaan we met de huifkar door Waarland een mooie tocht maken. Bij minder mooi weer gaan we een beginnende voltige les doen op Spooky.

Hierna gaan we met zijn alle de pony`s poetsen en opzadelen. Tijdens het rijden worden de pony`s vast gehouden. Meestal doen we een vaardigheidsparcours waarbij de kinderen kennis maken met het sturen en het bewegen van de pony. Na het rijden zadelen we de pony`s af en eten we een patatje met een snack erbij.
De kleding voor de kids: training/joggingbroek/legging en kaplaarsjes of een laarsje met een klein vierkant hakje.

Let op: sportschoenen/sneakers zijn NIET toegestaan.

De kosten van deze leuke middag zijn: tot en met 8 kinderen €135,00 elk kind extra €17,50 per persoon.

Kinderfeestjes

Op Manege Waarland worden ook kinderfeestjes georganiseerd. Dit vindt plaats op de zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Hoe ziet zo een knalfuif eruit: We beginnen met limonade en een plak cake in een leuk versierde kantine. Daarna krijgen de kinderen allerlei weetjes over paarden te horen en volgt er een rondleiding door de manege. Daarbij natuurlijk leuke vragen over het grootste en kleinste paard van stal, welke rassen en wat eet het paard en nog veel meer.

Bij mooi weer gaan we met de huifkar door Waarland een mooie tocht maken. Bij minder mooi weer gaan we een beginnende voltige les doen op Spooky.

Hierna gaan we met zijn alle de pony`s poetsen en opzadelen. Tijdens het rijden worden de pony`s vast gehouden. Meestal doen we een vaardigheidsparcours waarbij de kinderen kennis maken met het sturen en het bewegen van de pony. Na het rijden zadelen we de pony`s af en eten we een patatje met een snack erbij.
De kleding voor de kids: training/joggingbroek/legging en kaplaarsjes of een laarsje met een klein vierkant hakje.

Let op: sportschoenen/sneakers zijn NIET toegestaan.

De kosten van deze leuke middag zijn: tot en met 8 kinderen €135,00 elk kind extra €17,50 per persoon.

paardencupcakes

 • oven 20 min. op 170 gr.
 • cupcakevorm en papieren vormpjes
 • ovenwant
 • lepel
 • grote kom
 • maatbeker
 • theelepel en dessertlepel
 • weegschaal
 • 150 gr. bloem
 • 100 gr. suiker
 • dessertlepel bakpoeder
 • 200 ml sojamelk
 • 2 eetlepels appelmoes
 • 100 gr. suiker
 • theelepel citroensap
 • 6 eetlepels zonnebloemolie
 • eetlepel vannille extract/aroma
 • statéprikker
 • VRAAG JE OUDERS OM HULP!! HETE OVEN!!!
 • Klik hier om te zien hoe je het maakt

Hoe maak je de paarden cupcakes?

Doe 200 ml soja melk in een kom.

Doe een scheutje citroensap erbij 

Doe 6 eetlepels zonnebloemolie erbij en even door roerren
2 eetlepels appelmoes toevoegen.
Eetlepel vanille extract erbij doen en even doorroeren
Doe er een dessertlepel bakpoeder bij voor het rijzen.
150 gr. bloem erdoor heen roeren
100 gram suiker erdoor roeren en dan is het ongeveer zo dik als vanillevla
pak 2 cupcake papieren vormpjes en zet deze in de vorm en schenk ongeveer 3 kwart vol
Zet ze 20 min in een voorverwarmde oven op 170 gr.
Na 20 min haal je ze uit de oven en prik je er een satéprikker in. Deze moet er droog uitkomen
laat de cupcakes afkoelen
versier de cupcakes met een plakje wortel of appel

Je kunt ze natuurlijk zelf ook op eten!!

Vinden ze het lekker??Maak een foto en stuur die op!!

paardentaart

 • springvorm
 • schaal
 • mes
 • lepel
 • bix
 • zemelen
 • sinaasappelsap
 • 2 appels
 • wortel
 • Poedersuiker
 • paardensnoepjes

Klik hier om te zien hoe je het maakt

Hoe maak je de paardentaart?

Doe een schep bixs in een schaal.

 

Giet daar sinaasappelsap op tot het net onder staat.
Laat dit mengsel een half uur weken.
Roer dit mengels door elkaar.
Het moet voelen als een stevige brij.
Te dik: meng er dan nog wat sinaasappelsap door. Te dun: meng er dan zelemen door..
Leg de helft van de brij op de bodem van de taartvorm en stamp hem aan.
Daarop een laagje geraspte wortels.
Sluit het af met een laag biksmengsel
Strooi wat poedersuiker over de bovenkant en zet je taart een paar uur in de koelkast.
Smullen maar!!!

Paarden weetjes

paarden zijn veganisten

paarden zijn veganisten dat betekent dat een paard niets zal eten wat van een ander dier afkomstig is. Dus geen boter, melk, kaas, vlees, ei enz. In het receptje van de cupcakes gebruiken we daarom ook zonnebloem olie en soja melk. Dat zijn plantaardige produkten en dat lusten ze wel!!


 

 Goed geheugen

Door een studie in 2010 is ontdekt dat paarden een goed geheugen hebben.
Als het paard vriendelijk wordt behandeld, zal het paard zeker het aardige individu niet vergeten.
Het paard zal zelfs de vriendelijkheid blijven herinneren zolang het paard leeft.
Behalve mensen kunnen paarden ook plaatsen herinneren.
De meeste paarden worden bang, wanneer ze naar een plek worden gebracht waar ze niet zo goede ervaringen hebben gehad.

 

flemend-paard.jpg
paarden85.gif

Kleurplaat

Image

Stal time Waarland

Vraag maar raak!!!

Jullie mogen van alles vragen over de manege, paarden enzovoorts.

Stuur de vraag op via de link en je krijgt antwoord van ons.
giphy.gif

Paarden versje

paardengedicht:

Een renpaard, glad en sterk en fier,
liep door de wei met ed’le zwier.
’t had dunne poten, vurige ogen,
zijn lange hals was fijn gebogen.

Terwijl ’t zo lui en leeg genoot,
zag ’t aan de andere kant der sloot,
een boerenpaard druk aan ’t ploegen,
dat liep te hijgen en te zwoegen.

Het renpaard bleef een poosje staan,
en zei: "ik ben met je lot begaan,
arm beest! ik liet me door geen dagen,
tot zo’n vernederend werk verlagen".

Wat zie je er uit, zo ruw en ruig,
wat draag je een oud en smerig tuig.
Ik zou me toch warempel schamen,
als anderen me tegen kwamen.

Mij schamen zei het ploegpaard nu,
voor wie? Wel ’t allerminst voor u.
Geen vlijtig paard zal mij verachten,
alleen wie lui is, kan ’t verwachten.

Daarom werk ik mij liever moe,
je mag wel blij zijn dat ik het doe.
Want denk er aan, gij trotse draver,
als ik niet werk, krijg jij geen haver.werkpaarden.jpg

Even lachen....

Twee paarden staan in de wei. Ze zijn boos op elkaar. Het ene paard zegt: Ik sta morgen heel vroeg op om EZEL op je boxdeur te schrijven. Het andere paard zegt: Ik sta nog eerder op om het eraf te vegen.

 

Twee Belgen zijn op vakantie en hebben twee paarden gekocht. Over drie dagen gaan ze weer naar huis en ze willen de paarden kunnen onderscheiden van elkaar, dus hadden ze bij het ene paard de manen er af geknipt. ’s Nachts in de stal vroeg het ene paard aan het andere: “Is het nou fijn, zo zonder manen?”
Het andere paard zei, dat het niet zo voor je ogen hangt. Dat andere paard zei: “Dat wil ik ook.” Dus beet het paard zonder manen bij het andere paard de manen eraf. De volgende dag kwamen de Belgen bij de stal en zagen dat de paarden hetzelfde waren, dus om ze te herkennen knipte ze bij een paard de staart eraf. ’s Nachts in de stal vroeg het ene paard weer hoe dat beviel en zei het andere paard dat het wel fijn was. De volgende dag moesten de Belgen naar huis en zagen dat de paarden hetzelfde waren.
Ze moesten nu kiezen; dus zei de ene Belg tegen de andere: “Zal ik de bruine nemen, dan neem jij de witte..


Het paard van een manegehouder was ziek geworden. De man had de dokter laten komen en wachtte nu in spanning af wat er ging gebeuren. De dokter kwam naar hem toe en vroeg om een schroevendraaier. Vijf minuten later had hij een tang nodig en na nog eens vijf minuten vroeg hij om een hamer en een beitel. “Mijn hemel!” riep de manegehouder uit, “Wat is er met mijn paard aan de hand?” “Geen idee,” zei de dokter. “Ik moet eerst zien dat ik mijn tas openkrijg”.


 

gifb.paard.gif
gifb.2.gif

Rebus

Wie weet de uitslag van deze rebus??

Stuur de uitslag door en je kunt een zakje paardensnoepjes winnen!!

vind de goede weg

Pony kamp

Wist je dat Manege Waarland ook een heel leuk ponykamp organiseerd ieder jaar in de zomervakantie. Wil je meer weten over het ponykamp klik dan hier of op de foto's
buitenrit1.jpg
pimpjepony.jpg

Leuke en leerzame filmpjes.

Spelletjesdag 24-10-2017