Manege Waarland Kidssite!!!!

Deze site is speciaal voor de kids. Wij wensen jullie veel plezier op deze site met veel leuke weetjes, spelletjes en vraag maar raak rubriek. Ook is er een quiz waar je leuke prijzen bij kunt winnen.

Voor een Kinderfeestje scroll naar beneden of klik op de link voor de informatie.

<a href="#Ruiter-van-de-maand">► Ruiter van de maand</a>
<a href="#Paard-Pony-van-de-maand">► Paard Pony van de maand</a>
<a href="#Quizvraag-van-de-maand">► Quizvraag van de maand</a>
<a href="#Kinderfeestjes">► Kinderfeestjes</a>
<a href="#Recepten">► Recepten</a>
<a href="#Paarden-weetjes">► Paarden weetjes</a>
<a href="#Kleurplaat-van-de-maand">► Kleurplaat van de maand</a>
<a href="#Stal-time-Waarland">► Stal time Waarland</a>
<a href="#Vraag-maar-raak">► Vraag maar raak</a>
<a href="#Stal-avonturen">► Stal avonturen</a>
<a href="#Paarden-versje">► Paarden versje</a>
<a href="#Even-lachen">► Even lachen</a>
<a href="#Raadsel">► Raadsel</a>
<a href="#Pony-kamp">► Pony kamp</a>
<a href="#Leuke-leerzame-filmpjes">► Leuke leerzame filmpjes</a>
<a href="#festiviteiten">► Festiviteiten</a>
<a href="#Leuke-links">► Leuke links</a>

galop-paard.gif
managewaarland-kids
horse-power-gif.gif

Ruiter van de Maand

Ruiter van de maand Februari 2018

Kayleigh van Brunsveld

Kayleigh is een echte paardenfanaat (dat is nog fanatieker dan een paardenmeisje zijn..) Met veel plezier stapt zij op alle pony’s waar ze op wordt ingedeeld maar ze houdt wel van een beetje uitdaging.. dus een finny of buzz die het nog moeten leren hebben toch wel haar voorkeur! Kayleigh is negen jaar nou ja bijna tien. Je ziet haar hier een paar keer per week rond lopen en zij helpt iedereen graag met opzadelen, poetsen, pony’s die je een beetje moet kennen om op te zadelen  en daarbij helpt ze Robin op zaterdag met alles wat er op stal te doen is. Van vegen tot voeren, van paarden buitenzetten tot poepscheppen. Maakt haar allemaal niets uit en eigenlijk vind ze het werken op stal misschien wel het leukst!! Vaak helpt zij nog bij de beginnerslesjes als een kindje het een beetje spannend vind om ernaast te lopen en al hebben wij een kinderpartijtje.. is zij er altijd bij om te assisteren. Kayleigh heeft veel talent om te rijden als met de omgang met paarden. Iemand die met zoveel passie hier rondloopt en met passie alles doet wat bij paarden hoort is voor ons ruiter van de maand!! Kayleigh voor jou ligt er een manege waarland pet en een zakje paardensnoepjes klaar. Je hebt deze titel dubbel en dwars verdiend!!!!

Paard/Pony van de Maand

Wonder

Wonder is deze maand onze pony van de maand. Wonder komt niet zomaar aan de naam wonder. Haar moeder was een kleine pony en haar vader was een groot paard. Niemand had verwacht dat dit goed zou komen en ze hoopten dat een van de twee de bevalling zou overleven .. maar wat gebeurde er?? Het ging allemaal goed en zowel moeder als kind waren gezond!! Echt een wonder….. we noemen haar dus Wonder!! Wonder is een hele brave pony die liever niet loopt dan hard loopt dus dat is best hard werken als je op haar rijdt!! Maar ja een paard dat niet vooruit wilt is in ieder geval niet eng op zijn meest vervelend! Toch is het leuk om af en toe op haar te rijden en om te merken dat je zelf beter gaat rijden. Want ja… het ligt altijd aan de ruiter en niet aan het paard dus gewoon doorzetten en dan is ze superleuk!! Wonder heeft een bijzondere kleur die niet zoveel voorkomt. Ze noemen haar kleur valk kleurig dat is een gelige pony met zwarte manen en benen. Als je een paard wilt kopen met zo’n bijzondere kleur moet je er altijd meer voor betalen dus wel leuk dat we een valk kleurige pony op stal hebben. Wonder is allergisch.. in ieder geval voor bix, paardensnoepjes, boterhammen enz… dus het is belangrijk hoe lief ze ook is om haar geen lekkers te geven omdat haar huid daarvan open gaat en zij daar heel veel last van heeft. Dus krijgt ze speciaal voer en krijgt ze geen lekkers en daar voelt ze zicht kiplekker bij!!
Paard van de Maand

Stal avonturen

De winterfair wat was het leuk...

 

Zondagavond was het rust op stal..de winterfair was voorbij en de paarden hebben erg hun best gedaan om er een leuke dag van te maken… Wat was het gezellig he? ? zei Boran ik heb wel vier rondjes met kinderen op mijn rug gelopen en ze vonden het allemaal erg leuk!! Ja er waren heel veel mensen op de manege ! dat vindt ik toch zo gezellig! Well…z ei buzz lightyear.,, i find it erg raar … er where staan gekke tafels met little roofs erboven… O zei wonder heb je dat nooit in engeland gezien dan?? Dat waren de kraampjes voor de braderie!! Daar konden de mensen hun spulletjes opleggen om te verkopen! No… dat have we not in England.. ik stond daar heerlijk in the nature met my friends en ik nooit dit gezien hebben.. Nou dan was dit de eerste keer zei houdini. Dit doen we iedere winter en in de lente hebben we nog een fainy fair.. Weet je wat ik leuk vond?? Ik mocht samen met Solo in de paarden carrousel meelopen en dat konden we makkelijk hè Solo?? Ja tuurlijk ! zei Solo wij zijn minstens net zo snel als die grote paarden!! Ik vond ze wel een beetje groot naast me.. maar we hebben het maar mooi gedaan! Zeker zei Hans. Dat hebben jullie prima gedaan! Voor mij was het de eerste keer dat er zoveel mensen stonden te kijken maar ik vond het hartstikke leuk! Ik kan niet wachten tot de fancyfair!! Ik ook niet zei Boran.. en toen viel de hele stal heerlijk in slaap…..

stalavonturen.jpg

Wist je datjes...

 

de winterfair een mega succes was??

er veel leuke kraampjes stonden en dat er leuke spelletjes voor de kinderen waren??

Dat Melissa Riechelman van Wispher de grote organisator was??

Samen met haar moeder Eshter Vermolen??

Dat wij echt super trots zijn op onze carrouselteams??

Het rad van fortuin het allergrootste succes was??

De prijzen ook enorm waren??

Dat 28 april de carrouselgroepen een fancyfair organiseren??

 

We stormschade hadden door de storm??

Dat een dak van een blokhut bij ons door het dak van de rijbaan is gekomen??

Dat dat mooi balen is??

Dat we geen bak met airco meer hebben want het dak is gemaakt!!

Wij daar reuze blij mee zijn??

Dat we iedereen enorm willen bedanken voor het begrip en de steun tijdens de periode dat het dak nog niet gemaakt was??

 

 

 

websiter-winterfair.jpg

Quizvraag van de maand

Test hier je kennis over paarden en maak kans op een leuke prijs. Elke maand stellen we een nieuwe quizvraag en kun je opnieuw je antwoord opsturen. Om mee te doen vul je het contactformulier in op deze pagina met jouw naam en emailadres en natuurlijk het juiste antwoord. Je hebt wel toestemming van je ouders nodig. Ook maken we elke maand op deze pagina de winnaar bekent.


Deze maand zet ik twee filmpjes op de website die gaan over hoe je een paard kunt tekenen. Een wat makkelijker en de andere iets lastiger. Het is natuurlijk niet makkelijk maar teken een paard en lever die in op de manege en dan kunnen we dit mooi op de kidspagina zetten! Een tekenwedstrijd dus maak een mooie tekening. Ik let op wie erg zijn best heeft gedaan mooi te kleuren of mooie versiering dus ik ben erg benieuwd!!

Winnaar van de quizvraag!!!

De winnaar van de quizvraag van januari is Jasmijn Dorpmans

Bijna iedereen had het antwoord goed het was natuurlijk antwoord B een paard drinkt 35 tot 40 liter water per dag. Een mens drinkt ongeveer twee liter per dag dus dat is een heel verschil. Als het warm is kunnen ze zelfs nog veel meer op!! Wij drinken ook veel meer als het warm is! 

 Jasmijn er ligt een zakje paardensnoepjes voor je klaar in de kantine!! gefeliciteerd!!

Ben jij een echte paardenkenner? Doe de test!

paardentraktatie

Benodigdheden:

Printer
Papier
Satepikker
Schaar
Lijm
Druiven (of ander fruit dat je op kan spiesen/ worstjes/ spekjes enz)

Traktatie maken:

 1. Print de werktekening. Knip de drie onderdelen grof uit.
 2. Vouw dubbel op de stippelijn en  knip telkens de onderkant van de paardenhoofdjes bij de nek netjes uit.
 3. Vouw elk hoofdje open, besmeer met lijm, plaats de sateprikkers op de juiste plaatsen en vouw weer dicht. Plak goed vast.
 4. Als laatste spies je de druiven op de sateprikkers.

 

stokpaardjes.jpg
werktekening-stokpaardjes-trakties2.jpg

Kinderfeestjes

Op Manege Waarland worden ook kinderfeestjes georganiseerd. Dit vindt plaats op de zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Hoe ziet zo een knalfuif eruit: We beginnen met limonade en een plak cake in een leuk versierde kantine. Daarna krijgen de kinderen allerlei weetjes over paarden te horen en volgt er een rondleiding door de manege. Daarbij natuurlijk leuke vragen over het grootste en kleinste paard van stal, welke rassen en wat eet het paard en nog veel meer.

Bij mooi weer gaan we met de huifkar door Waarland een mooie tocht maken. Bij minder mooi weer gaan we een beginnende voltige les doen op Spooky.

Hierna gaan we met zijn alle de pony`s poetsen en opzadelen. Tijdens het rijden worden de pony`s vast gehouden. Meestal doen we een vaardigheidsparcours waarbij de kinderen kennis maken met het sturen en het bewegen van de pony. Na het rijden zadelen we de pony`s af en eten we een patatje met een snack erbij.
De kleding voor de kids: training/joggingbroek/legging en kaplaarsjes of een laarsje met een klein vierkant hakje.

Let op: sportschoenen/sneakers zijn NIET toegestaan.

De kosten van deze leuke middag zijn: tot en met 8 kinderen €135,00 elk kind extra €17,50 per persoon.

Kinderfeestjes

Op Manege Waarland worden ook kinderfeestjes georganiseerd. Dit vindt plaats op de zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Hoe ziet zo een knalfuif eruit: We beginnen met limonade en een plak cake in een leuk versierde kantine. Daarna krijgen de kinderen allerlei weetjes over paarden te horen en volgt er een rondleiding door de manege. Daarbij natuurlijk leuke vragen over het grootste en kleinste paard van stal, welke rassen en wat eet het paard en nog veel meer.

Bij mooi weer gaan we met de huifkar door Waarland een mooie tocht maken. Bij minder mooi weer gaan we een beginnende voltige les doen op Spooky.

Hierna gaan we met zijn alle de pony`s poetsen en opzadelen. Tijdens het rijden worden de pony`s vast gehouden. Meestal doen we een vaardigheidsparcours waarbij de kinderen kennis maken met het sturen en het bewegen van de pony. Na het rijden zadelen we de pony`s af en eten we een patatje met een snack erbij.
De kleding voor de kids: training/joggingbroek/legging en kaplaarsjes of een laarsje met een klein vierkant hakje.

Let op: sportschoenen/sneakers zijn NIET toegestaan.

De kosten van deze leuke middag zijn: tot en met 8 kinderen €135,00 elk kind extra €17,50 per persoon.

appel met bananenmoes

 • bakje
 • snijplank
 • mesje
 • lepel
 • vork om te prakken
 • appel 3 stukst
 • 1 middelgrote banaan
 • klein handje muesli
 • appelstroop of honing
 • poedersuiker

Klik hier om te zien hoe je het maakt

Hoe maak je de appel met bananenmoes

Snijd de bovenkant van de appel af en dat gebruik je later als dekseltje.

Met je lepel hol je de appel uit en stopt de appel die je eruit haalt in een bakje. 

Je prakt een banaan ( mag best een banaan zijn die wat rijp is dat vinden de paarden niet erg) en mengt deze door de appel heen maak er een lekkere moes van.
Eventueel kun je er wat muesli of ander fruit doorheen prakken. Vul de appels met dit heerlijke goedje!!.
Smeer wat appelstroop of honing op het dekseltje en plak deze weer op de appel
Je kunt het mooi afmaken door een beetje poedersuiker over de appel heen te strooien.
Leg de appel in de voorbak want als je het uit de hand geeft denk ik dat je helemaal onder zit!
Vinden ze het lekker?? Stuur een foto of een reactie naar de kidssite!!

Anti-klitspray zelf maken

 • conditioner
 • babyolie
 • natuurazijn
 • warm water
 • lege plantenspuit (als het flesje gebruikt is goed omspoelen)
 • trechter om het in de plantenspuit of flesje te gieten

Klik hier om te zien hoe je het maakt

Hoe maak je de anti-klitspray

 • Doe drie eet lepels conditioner in een bakje
 • Doe er drie eetlepels baby olie bij en drie eetlepels natuurazijn
 • Daarna ongeveer 2.5 dl warm water erbij en goed roeren. (Met warm water lost de conditioner sneller op als met koud water)
 • Evt. kun je hele fijne glitter toevoegen. (let op! Niet te grof anders past dat niet door je mondje van de plantenspuit!)
 • Met een trechter giet je alles in je flesje of plantenspuit en nu goed schudden en klaar is je antiklit

Paarden weetjes

Herkent een paard zijn naam? 
Ja en nee. De naam die wij ons paard geven, zegt hem meestal niets. Paarden reageren immers net zo enthousiast op koosnaampjes of lieve woordjes als op hun eigen naam. Het is de klank van je stem die hun aandacht trekt. Wanneer je heel vriendelijk ‘kom maar, monster’ zou zeggen, zou je paard echt niet geïrriteerd in een hoek gaan staan. 

 

Waarom is koliek de meest voorkomende ziekte bij paarden? 
Koliek is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat mis kan gaan in het spijsverteringsstelsel van het paard. Van een maagzweer tot winderigheid en van maagdarmwormen tot een levensbedreigende darmverstrengeling. Omdat al deze ongemakken en ziektes binnen dezelfde categorie worden geschaard, hebben heel veel paardeneigenaren ervaring met koliek. 

 

 

bewegend-filmpje-voor-website.gif

Kleurplaat

Stal time Waarland

Vraag maar raak!!!

Jullie mogen van alles vragen over de manege, paarden enzovoorts.

Stuur de vraag op via de link en je krijgt antwoord van ons.
giphy.gif

Paarden versje

Paardengedicht:

 

Ik heb altijd al moeite met mensen gehad 
Met hun wensen en eisen van doe dit en doe dat 
Met een angst in mijn lijf dat ik ze teleur had gesteld 
Of het gevoel in mijn hart dat ik iets doms had verteld 
Daarom gaf ik me bij mensen nooit helemaal bloot 
En alle muurtjes om me heen altijd netjes sloot 
Tot die eerste keer op de dijk, bij die oude boerderij 
Met die koeien en kippen en een prachtige pony in de wei 
Ik stond naar haar te kijken, leunend op het hek van zijn land 
Met verdriet in mijn ogen en een pluk gras in mijn hand 
Zij stopte met grazen en keek me toen heel even aan 
En is met die grote bruine ogen vlak bij me gaan staan 
Wat ik op dat moment voelde is haast niet te beschrijven 
Maar het leek mijn verdriet helemaal te verdrijven 
Opgezogen door die prachtige ogen van deze vriendelijke reus 
En ver weg geblazen via de warme lucht uit haar neus 
Door dat gevoel van vriendschap, respect en een enorme rust 
Heb ik haar toen teder omhelst en heel zachtjes gekust 
Een vorm van vriendschap waar ik al zolang op had gewacht 
Zonder iets te doen of te zeggen, wist ik wat zij dacht 
Het leek wel alsof zij mij m'n hele leven al kende 
Alles al wist en op de hoogte was van al mijn ellende 
Ze keek met een rust alsof alles zo moest gaan 
Alsof zij de reden weet van ons aller bestaan

 

Paarden versje

Ik ben besmet 
voor heel mijn leven 
Heb een ziekte 
waarvoor geen 
medicijn bestaat 
Ik ben besmet 
met de liefde 
voor het paard

mees-2017-2.jpg

Even lachen....

Een pony geeft een feestje. Klopt er ineens een zebra aan de deur. Zegt de pony; wat heb jij een speciaal pak aangetrokken!


Twee paarden staan in de wei. Ze zijn boos op elkaar. Het ene paard zegt: Ik sta morgen heel vroeg op om EZEL op je boxdeur te schrijven. Het andere paard zegt: Ik sta nog eerder op om het eraf te vegen.

 

Als de klas op bezoek is in de dierentuin kijkt Yvette stomverbaasd naar een bordje bij het verblijf van de zebra's. Pas geschilderd, staat erop. Goh, zegt Yvette, ik dacht altijd dat die strepen echt waren! 


Ik vind mezelf best zielig,” beklaagt het trekpaard zich tegen het rijpaard.
“Iedere dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat moet ik van de boer een zwaar beladen kar trekken.” 
“Als ik jou was, schreef ik een brief aan de dierenbescherming,” is het advies van het rijpaard. 
“Ik kijk wel uit,” zegt het trekpaard. 
“Als de boer in de gaten krijgt dat ik kan schrijven, kan ik straks ook nog zijn boekhouding bijhouden.”
eten_gif1.gif
hairy-horse-with-tongue-face-funny-image.jpg

Rebus

vind de goede weg

Pony kamp

Wist je dat Manege Waarland ook een heel leuk ponykamp organiseerd ieder jaar in de zomervakantie. Wil je meer weten over het ponykamp klik dan hier of op de foto's
buitenrit1.jpg
pimpjepony.jpg

Leuke en leerzame filmpjes.

Festiviteiten

Spelletjesdag 24-10-2017